Evenemang

Valborgsmässoafton

April 30, 2024. Kl 18


I Jansjö värnar vi om gemenskapen och trivseln. Vi firar att vintern rasat ut med gofika och en varm Bystuga. Mys ute vid kaffeelden är ett måste och vi har något extra kul planerat för de små. Vi vill dock påminna om att undvika smällare för att inte skrämma djuren. Välkomna till gemenskapen i Jansjö!

Knytkalasfika

Maj 9 (Kr. Him.f.dag), 2024. Kl 13


Byföreningen bjuder in alla till ett fantastiskt knytkalas. Vi bjuder på kaffe, te eller saft, och du tar med ditt bästa fikabröd. Det blir en stor buffé med massor av läckerheter att välja mellan. Förutom att njuta av gott fika och umgås med grannar och vänner, kan du också delta i aktiviteter som hästskokastning, kubb och varpa. Vi ser fram emot en härlig dag tillsammans!

Kakfrossa

Juni 6, Nationaldagen, 2024. Kl 12-15


Här i vår byförening firar vi nationaldagen med en fantastisk kakfrossa där man kan njuta av mängder av hembakade läckerheter. Vi bjuder på massor med olika sorter av kakor och tårtor. Kom och frossa i de läckra bakverken och upplev gemenskapen i vår underbara by.

Midsommarafton

Juni 21, 2024. Kl 16


Välkommen till Jansjö, byn som är toppen! Vi hälsar alla välkomna till vårt  Midsommarfirande och familjefest. Vi ser fram emot att dela glädjen och gemenskapen med er!

Sommarcafé

Juli 1-31, 2024. Månd-Torsd kl 11-15


Välkommen till Jansjö byn som är toppen! Vi är en byförening som riktar sig till våra fantastiska bybor, grannar, återvändare och sommargäster. Hos oss kan du njuta av ett mysigt café i den gamla bystugan. Vi serverar enklare lunchrätter, hembakat fikabröd och gott kaffe. Vår bystuga är en populär mötesplats i byn där gemenskap och trevliga stunder är i fokus. Vi ser fram emot ditt besök!

Gårdsloppis

Juli 13, 2024. Lörd kl 13-17


Vi inbjuder alla att upptäcka allt det underbara i vår lilla by. Passa på att besöka loppisar på gårdarna i byn och gör fynd, åk runt Jansjön och njut av den vackra sjön från alla håll. Glöm inte att stanna till på Bystugans café för en härlig fikapaus mellan kl. 13-17. Välkommen!

Jansjöspurten

Juli under planering, 2024.  kl ......


Varje år anordnar Jansjö byförening en spännande och underhållande springtävling för barn mellan 1-15 år. Denna populära tävling lockar många barn, föräldrar och åskådare. Före loppet gör barnen uppvärmning till medryckande musik. Under loppets gång erbjuds alla barn en saftkontroll på halva sträckan och det finns ingen tidtagning, så alla kan delta på sin egen nivå. Efter målgång blir alla barn belönade med en god glass och får ett diplom som ett bevis på sin prestation. Efter loppet brukar många barn passa på att hoppa i den stora studsmattan, så energin tar inte slut av en spurt.

Missa inte att ta en fika i Bystugans café. Välkommen!

Guidad vandring med fika

Juli under planering, 2024.  kl ......


Kom och upplev en spännande och mysig guidad vandring med oss. Våra erfarna guider tar med dig längs den gamla fäbodstigen till Svarttjärnsstugan. Vid ankomst väntar ett dukat fikabord och en sprakande eld för korvgrillning. Njut av en härlig skogstur på Jansjövidda i trevligt sällskap tillsammans med oss. Välkommen!

Årsmöte i Janjö Byförening

Juli 27 2024.  Kl 18


Välkommen till årsmötet! Vi vill bjuda in alla medlemmar till vårt kommande årsmöte. Det kommer att vara en möjlighet för oss att diskutera och påverka Byföreningens verksamhet. Så se till att närvara och delta i de sedvanliga årsmötesförhandlingarna. Dessutom bjuder vi på fika!

Vi ser fram emot att träffa er och göra Jansjö ännu bättre tillsammans.

Byfest

Augusti 3 2024.  Kl 16


Kom och fira avslutningen på sommaren tillsammans i Bystugan!


Efter en intensiv säsong med många gäster, massor med ideellt arbete, bakning, matlagning, caféverksamhet, spännande evenemang m.m. är det dags för fest.

Ett  härligt knytkalas där vi alla hjälps åt att bidra.

Vi ser fram emot en rolig fest tillsammans med alla som möjliggjort denna säsong! 

Bystugans Hantverkscafé

September-Oktober 2024. Under planering... 


Vad som händer i höst är under planering. Det här är platsen där vi  kan samlas för att njuta av en pratstund, fika tillsammans och skapa gemenskap.


Hör av dig till styrelsen med idéer och önskemål inför höstens verksamhet!

unsplash