Evenemang

Valborgsmässoafton

April 30, 2024. Kl 18


I Jansjö värnar vi om gemenskapen och trivseln. Vi firar att vintern rasat ut med gofika och en varm Bystuga. Mys ute vid kaffeelden är ett måste och vi har något extra kul planerat för de små. Vi vill dock påminna om att undvika smällare för att inte skrämma djuren. Välkomna till gemenskapen i Jansjö!

Knytkalasfika

Maj 9 (Kr. Him.f.dag), 2024. Kl 13


Byföreningen bjuder in alla till ett fantastiskt knytkalas. Vi bjuder på kaffe, te eller saft, och du tar med ditt bästa fikabröd. Det blir en stor buffé med massor av läckerheter att välja mellan. Förutom att njuta av gott fika och umgås med grannar och vänner, kan du också delta i aktiviteter som hästskokastning, kubb och varpa. Vi ser fram emot en härlig dag tillsammans!

Kakfrossa

Juni 6, Nationaldagen, 2024. Kl 12-15


Här i vår byförening firar vi nationaldagen med en fantastisk kakfrossa där man kan njuta av mängder av hembakade läckerheter. Vi bjuder på massor med olika sorter av kakor och tårtor. Kom och frossa i de läckra bakverken och upplev gemenskapen i vår underbara by.

Midsommarafton

Juni 21, 2024. Kl 16


Välkommen till Jansjö, byn som är toppen! Vi hälsar alla välkomna till vårt  Midsommarfirande och familjefest. Vi ser fram emot att dela glädjen och gemenskapen med er!

Sommarcafé

Juli 1-31, 2024. Månd-Torsd kl 11-15


Välkommen till Jansjö byn som är toppen! Hos oss kan du njuta av ett mysigt café i den gamla bystugan. Vi serverar enklare lunchrätter, hembakat fikabröd och gott kaffe. Vår enkla, lilla bystuga är en populär mötesplats i byn där gemenskap och trevliga stunder är i fokus. Vi ser fram emot ditt besök!


NYTT!  Nu gör vi smarriga KERSTIN-våfflor med riktigt smör!

            Vi har nu också mjuka, tysta "SILENT SOCKS" på våra stolar

            från www.möblermm.se

Gårdsloppis

Juli 13, 2024. Lörd kl 13-17


Vi inbjuder alla att upptäcka vår fina lilla by. Passa på att besöka loppisar på gårdarna i byn och gör fynd, åk runt Jansjön och njut av den vackra sjön från alla håll. Glöm inte att stanna till på Bystugans café för en härlig fikapaus mellan kl. 13-17 denna dag. Välkommen!

Visning av bymuséet OL' Pers

Juli 20, 2024. Lörd kl 11-14


Tina Persson har , OL’ PERS, ett privat bymuséum öppet 20 juli kl 11-14. Hon är dotter till Per Persson, som skrivit boken ”Vad som sig tilldragit haver i Jansjö under 450 år”. ("Jansjöboken")

Det finns allehanda gamla ting att se i det gamla huset. Upplev här en glimt av gamla tider i Jansjö.

Fikaförsäljning. VÄLKOMNA!


Det är inte ofta muséet är öppet, så passa på!


Guidad vandring med fika

Juli 21, 2024.  Sönd kl 12:00


Kom och upplev en spännande och mysig guidad vandring i all enkelhet med oss. Våra guider tar dig med längs den gamla fäbodstigen till Svarttjärnsstugan. Vid ankomst väntar ett dukat fikabord och en sprakande eld för korvgrillning. Njut av en härlig skogstur på Jansjövidda i trevligt sällskap tillsammans med oss.

Pris: 125:- inkl. fika (Grillkorv, smörgås, kaka, saft, och kaffe/te)


Anmälan senast fred 19/6 till:

Agneta 073-098 50 86‬ eller Anna-Lene 070-27 27 617 

(Vill du vandra med oss och ta med eget fika behövs ingen anmälan)


Samling på Bystugan kl 12:00!

Välkommen!

Jansjöspurten

Juli 26, 2024. Fred  kl 13

Anmälan 15 min före start.

Varje år anordnar Jansjö byförening en spännande och underhållande springtävling för barn mellan 1-15 år. Denna populära tävling lockar många barn, föräldrar och åskådare. Före loppet gör barnen uppvärmning till medryckande musik. Under loppets gång i erbjuds alla barn en saftkontroll på halva sträckan och det finns ingen tidtagning, så alla kan delta på sin egen nivå. Efter målgång blir alla barn belönade med en god glass och får ett diplom som ett bevis på sin prestation. Efter loppet brukar många barn passa på att hoppa i den stora studsmattan, så energin tar inte slut av en spurt.

Missa inte att ta en fika i Bystugans café, som är extraöppet 13-16. Välkommen!

Årsmöte i Janjö Byförening

Juli 27, 2024. Lörd Kl 18


Välkommen till årsmötet! Vi vill bjuda in alla medlemmar till vårt kommande årsmöte. Det kommer att vara en möjlighet för oss att diskutera och påverka Byföreningens verksamhet. Så se till att närvara och delta i de sedvanliga årsmötesförhandlingarna.

En extra fråga som kommer att diskuteras är om vårt räkenskapsår ska följa kalenderåret eller vara brutet.

Vi ser fram emot att träffa er och göra Jansjö ännu bättre tillsammans.

Vi bjuder naturligtvis på fika!

Byfest

Augusti 3, 2024. Lördag Kl 16


Kom och fira avslutningen på sommaren tillsammans i Bystugan!


Efter en intensiv säsong med många gäster, massor med ideellt arbete, bakning, matlagning, caféverksamhet, spännande evenemang m.m. är det dags för fest.

Ett  härligt knytkalas där vi alla hjälps åt att bidra.

Vi ser fram emot en rolig fest tillsammans med alla er som möjliggjort denna säsong! 

Bystugans Hantverkscafé

September-Oktober 2024. Under planering... 


Vad som händer i höst är under planering. Det här är platsen där vi  kan samlas för att njuta av en pratstund, fika tillsammans och skapa gemenskap.


Hör av dig till styrelsen med idéer och önskemål inför höstens verksamhet!

unsplash